Görög .eu domainek kivezetése

A latin .eu kiterjesztésű végződés alá regisztrált, görög karakterű domain nevek mindegyike fokozatosan megszűnt, azaz törlésre került, a hároméves megszüntetési időszak lejártát követően 2022. november 13-án.

Ezentúl, 2022. november 14-től csak a görög .ευ kiterjesztésű görög domainn evek (Greek.Greek) maradnak regisztrálva. A domain tulajdonosok 2022. november 14-től csak a Greek.Greek domainnevet használhatják.

A .ευ irányelvek részletesen ismertetik a görög .eu domain nevek .ευ-re történő klónozását, amely 2019. november 14-én történt meg. Ennek a folyamatnak a részeként egy hároméves írásmód-kiigazítási szakasz indult, amely lehetővé tette, hogy mind a görög .eu domainnevek, mind pedig a .ευ alatti klónjaik három évig, 2022. november 13-ig párhuzamosan létezzenek.

A latin .eu kiterjesztésű görög domain nevek fokozatos megszüntetésére a nemzetköziesített domainneveknél a “nem keveredő írásmód” bevált gyakorlatának követése érdekében került sor. A “nem keveredő írásmód” legjobb gyakorlat célja, hogy elkerüljék a hasonlónak tűnő domain nevek összetévesztését.